Jdi na obsah Jdi na menu
 


KARTA: Prim kal.50, 32 mm, bílý šupinatý cifr, srdíčka konvexní, 8 zl. čísel plastických

Popis:

Ciferník bílý (bíle stříbřitý) s šupinatou texturou, srdíčkový vzor konvexní (vystouplý). Hodinové indexy jsou tvořeny 12 plastickými arabskými číslicemi zlaté barvy, číslice "6" je neúplná, zasahuje do ní zahloubené pole vteřinové ručky.

prim-kal.50--bily-sup.-cifr--srd.-konk.--8-zl.cis.plast..jpg

Minutové indexy tvoří 1mm dlouhé tištěné černé čárky, u každé páté minuty zesílené. Pole mimostředné vteřinové ručky je pod úrovní ciferníku, má texturu soustředných kruhů a 3mm dlouhé černé tištěné indexy po pěti vteřinách. Na rubu ciferníku je v místě zahloubení pole vteřinové ručky rovná plocha bez náznaku prolisu. V horní čtvrtině ciferníku je vycentrováno staré logo Prim 15 rubínů. Logo je černě tištěné přes texturu cifru, tj. není pro něj příprava v podobě malých plošek s vynechanou texturou. Plocha ciferníku se zhruba od minutových indexů zaobluje směrem k okraji ciferníku dolů, okraj cifru je o 2mm níž než rovina cifru. Ciferník je z mosazi o síle 0,5mm. (Zná někdo ze čtenářů technologii výroby těchto šupinatých cifrů - alespoň v hrubých rysech?) 

Ručky

Pouzdro

Armovací kroužek

Sklíčko

Dýnko

Strojek: nejčastěji se v tomto typu šupináčů nachází strojek kal.50 typ 0111. Lze tedy usuzovat, že byly osazovány právě tímto typem strojku. Správný typ korunky je dvacetihrotá, o vnějším průměru ....mm a síle .....mm.

Ve výrobě byl tento typ soudě podle použitého strojku přibližně v letech 1962-1965. Vyroben byl v počtu ............tisíc kusů.